Takácsné Simon Niki esküvői koordinátor vendégblogja

Miután számtalan órát szenteltél az esküvői ünnepség minden részletének megtervezésére, érthető, hogy arra számítasz, hogy minden hibátlan lesz. A legszervezettebb és legjobban koordinált eseményeken is előfordulnak azonban megoldandó feladatok, kisebb bakik, íme néhány, amire előre felkészülhetsz.

 

Közlekedési kérdések 

Igen kínos lehet, ha valaki késik az esküvőről. Nem árt meggyőződni arról, hogy a vendégek tudják, merre kell az esküvő helyszínére érkezni, több helyszín esetén közöttük közlekedni. Bármilyen egyszerű az online térképprogramok használata, néha még azokkal is sikerül eltévedni.

Ha pedig mindezt a felbérelt busz/különleges autó sofőrje teszi az duplán ciki, így vele sem árt tisztázni az útvonalat, még akkor is, ha azt mondja nem szükséges.

 

Gyerekek reflektorfényben

eskuvoi-koordinatorEz nagyon sokszor előfordul, sok kisgyerek egy bizonyos kor alatt hirtelen megijedhet, amikor minden tekintet rájuk szegeződik. Mindig érdemes B tervet készíteni, ha a menyasszony előtt behúzzák a kéziféket, és nem mozdulnak, vagy sírni kezdenek.

Kérjetek meg egy ismerős koszorúslányt, ha szükséges, lépjen be, és fogja meg a kezét, vagy akár az egyik szülőt, hogy az egyik oldalon segítsen.

Ezt gyorsan és dráma nélkül kell kezelni, hogy a menyasszonyi bejáratnál már ne várakozzon.

 

Az alkohol hatásai

Az esküvőkön az alkohol mértéke elég nagy tud lenni, ha mindez meleg napsütéssel párosul, akkor aztán meg gyilkos is. Tartsátok mindenképpen szem előtt, ha szabadtéri ceremóniát, gratulációt, welcome drinket szabad térre a nyár közepén terveztek, akkor ne a legütősebb töményt kínáljátok körbe. Legyen kikészítve sok behűtött ásványvíz és a finom limonádéért is hálásabbak tudnak lenni a tűző napon a vendégek. A vacsora után pedig mikor már lement a nap, folyhat az alkohol.

Mint esküvői koordinátor azt tanácsolnám, hogy a nagypapa házi pálinkáját sem muszáj bevetni a lakodalom során sem. Egy ilyen töményital kis mennyiségben is meghozza a hatását és abból nem sok jó sülhet ki (higgyétek el, ez tapasztalat;) ).

 

A menyasszonyi ruha használódása

Ez egy majdnem elkerülhetetlen esemény. Egy leszakadt gomb, egy elhasadt alj és már is nem érzed magad komfortosan.

Legyen készenlétben egy “sürgősségi készlet” egy koszorúslánnyal vagy rokonnal, valakivel aki mindig kéznél van egy nedves törlőkendővel, egy kis varrókészlettel, szövetszalaggal és biztostűvel. De ne felejtsd, a másnap kissé zilált esküvői ruha mindig a nagy buli jele!

 

Az elfelejtett kellékek esete

eskuvoi_koordinator_kellekekMennyiszer hallottam, olvastam beszámolókban, hogy az amúgy sem olcsó menyasszonyi csokor otthon vagy az autóban maradt és anélkül vonult be az ara a szertartásra. Később pedig bánta, hiszen a képek is enélkül készültek.

Ugyanígy a menyasszonyi csokor mellett sokszor fordul még elő, hogy ha nem is a fő csokor, de a dobócsokor otthon marad. A ceremóniamester pedig már tereli össze a hajadon lányokat a játékhoz, nincs mese a menyasszony kénytelen beáldozni gyönyörű csokrát.

Sok esetben marad el az esküvői szertartásra tervezett külön ceremónia kelléke (homokszóró szett) vagy a szülőköszöntő ajándék. Az ok egyszerű, ezeket az anyakönyvi hivatalban csak az utolsó pillanatban lehet bevinni, amikor az ara már nem a kellékekkel kell, hogy foglalkozzon. Segítek, hogy az szertartáson az esküvői bevonuló zene már a legbiztosabb körülmények között szólalhasson meg.

 

Ha rosszra fordul az időjárás

Egyre több pár dönt úgy, hogy a szabad ég alatt, a természet lágy ölén szeretné kimondani az igent. A természet maga gyönyörű hátteret szolgáltathat így egy lenyűgöző esküvőhöz. Azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy ilyen esetben jó előre B tervvel kell készülni! Bármikor rosszra fordulhat az időjárás és senki nem szeretné, ha az álmait az eső mosná el. Akár kinti szertartást terveztek akár nem egy esernyőt nem árt bekészíteni a nagy napi sürgősségi táskába sem, jól jöhet már csak babonából is elkergetni az esőfelhőket.

Megoldás lehet az esküvői koordinátor

takacsne_eskuvoi_koordinatorHa minden részletre kiterjedően leszervezted az esküvődet, még akkor is, alakulhat valami az előre eltervezettől eltérően, hiszen vannak dolgok, amire egyszerűen nincs ráhatásunk. Egy esküvői koordinátor azonban fel van készülve a katasztrófák felszámolására és a megoldás megtalálására, mielőtt riasztaná az ifjú házasokat és esküvői vendégeiket. További tippekért pedig, amik alapján el is kerülheted a fenti hibákat, iratkozz fel hírlevelemre!

De ahhoz, hogy teljesen biztosra menj igénybeveheted esküvőszervezési szolgáltatásomat is, így már a kezdetek kezdetén biztosítva lesz, hogy nem marad ki semmi az esküvőtök napjából.

Ha pedig nincs még ESKÜVŐ DJ -tek akkor nézd meg hogyan dolgozunk 🙂